piątek, 21 kwietnia 2017

domowa czeko, czeko, czekolada i jaglane trufle :)

witajcie smacznie!!!

dziś domowa czekolada:




potrzebujesz:
1 dojrzałe avokado,
2 dojrzałe banany,
2 łyżki miodu (ja dodałam akacjowy),
3 łyżki kakao bio,

wszystkie składniki blendujesz na gładką masę, przelewasz do ozdobnego słoika i gotowe w niesałe 5 minut!!!

domowe jaglane rafaello, inspirowane polskimi kaszami:







potrzebujesz:
kaszę jaglaną bio wcześniej ugotowaną z olejem kokosowym,
mąkę migdałową bio (zmielone migdały),
miód,
olej kokosowy,
całe migdały bio bez skórki,
wiórki kokosowe,

wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i całych migdałów razem blendujesz, formujesz kulki w środek każdego dajesz po 1 całym migdale, następnie obtaczasz we wiórkach kokosowych, schładasz w lodówce i gotowe!!!

a WASZE ulubione smakołyki to jakie???

buziak aga :D 

4 komentarze:

  1. takie pyszności z samego rana?
    porywam,a co ;)
    Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu życzę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a czemu nie... zdrowo rozpieszczć domowników bezcenne!!!
      dziękuję za życzenia!!!

      Usuń